Toarpsalliansen A

Referat

Referat: Göta BK - Toarpsalliansen A

Göta BK - Toarpsalliansen A 2-4 (2-1)

Första matchen efter sommaruppehållet och nu skulle vi få veta om tjejernas egenträning i sommar skulle ge något resultat. Vi kom till Lilla Edet med ett gäng taggade tjejer.

Och vi startade matchen enligt plan, full fart framåt. Vi satte hög press och tryckte upp laget och lyckades skapa två lägen redan inom några minuter.

Den höga pressen straffade dock sig då Göta vann boll långt ned på egen planhalva och skickar upp en långboll till deras forward, som driver fram och lobbar bollen över målvakt.. Kalldusch. Göta tar ledningen vid sin första bollkontakt och medan 10 man stannar på egen planhalva kan en ensam spelare göra jobbet..

Vi fortsätter att pressa och bara några minuter senare upprepas proceduren och de har utökat till 2-0..

Nåväl. Inga sura miner i orange. En kort samling och några peppande ord från lagkapten och vi är redo igen.

Vi tar tag i spelet och börjar rulla boll. Sen kommer lägena som på ett pärlband, men över och utanför. Det är först när Hanna, nyss inbytt, trycker sig fri på vänsterkanten som belöningen kommer. Hon driver boll, viker av in mot mitten, söker läge och avslutar vid målvaktens vänstra stolpe. Målvakten når sånär men via hennes fingertoppar söker dig bollen in i nätet. Gött!!

Pausvila med momentum och vi går av planen med tillförsikt och en positiv känsla. Chanserna har inte uteblivit och vi har ägt spelet sedan den 15:e matchminuten.

Andra halvlek följer i samma spår. Vi rullar boll och Göta får jaga. Men nu börjar några av chanserna att sitta också.

2-2 kommer efter bara några minuter. Vi rullar runt, drar isär Götas försvar och Moa blir framspelad i en helt tom yta snett framför mål. Hon är iskall och placerar bollen till höger om målvakten och den tar i insida stolpe och in. (Skönt, för Hannas insida i första halvlek hann målvakten fånga på linjen.. )

Vi trummar på och Göta orkar inte. De hamnar lite efter i en situation en bit upp på sin egen plan. Inget farligt läge, men Elin S lägger den för styrning vid bortre. Göta förefaller vara först på bollen men rensar ut den mitt framför mål där Tilda står. Tilda tackar för framspelningen och sätter vårt ledningsmål.

Äntligen i ledning. Helt rättvist dessutom.

Vi fortsätter att rulla boll, dock med lägre nivå på vårt fokus, men Göta har inte ork att straffa oss i de lägen vi slarvar lite med adressen på passningarna, utan vi tar snabbt tillbaka bollen igen.

Slutresultatet sätter Ewe, när hon för andra gången springer sig fri på sin vänsterkant. Den första lyckas målvakten styra ut till hörna, men andra gången visar Ewe ingen pardon utan placerar.

Inräknat en insida stolpe, en undersida ribba, plus några andra fina lägen så borde vi vunnit med större marginal. Vi struntar i det och nöjer oss med att vi tog en rejäl revansch från i våras då vi tvingades dela på poängen.

Rejält starkt av tjejerna att aldrig vika ned sig, utan att istället fortsätter att tro på sig själva och vår spelidé och de gjorde verkligen jobbet idag.

Vi bjuder på en segersång också, så håll tillgodo med den så länge. Några bilder från matchen kommer imorgon.